Muotoilija

Piirtäminen on kiehtonut minua niin kauan kuin muistan. Kotona siihen kannustettiin ja seurasinkin nuorena omia haaveitani ja kouluttauduin lukion jälkeen ensin kuva-artesaaniksi ja sen jälkeen muotoilijaksi. Kouluttautumisen jälkeen omasta ammatillisesta osaamisestani jäi ristiriitainen olo ja kaikki taiteeseen tai muotoiluun viittaava jäi useaksi vuodeksi unholaan. Työelämässä tehtävät eivät useinkaan liittyneet millään tavalla taiteen tai muotoilun kenttään. Työhistoriaani voit tutustua alla olevan LinkedIn kuvakkeen kautta.

Vuosien saatossa käsillä tekeminen tuli kuitenkin pikkuhiljaa takaisin mukaan vapaa-aikaan ja se tuntui tuovan hyvää oloa omalta osaltaan elämääni. Rohkaistuin esittelemään harrastusmielessä tekemiäni töitä blogissa, jonka kirjoittamisen aloitin vuonna 2017. Neulahuovuttaminen oli jo tuolloin tuttu huovutustekniikka minulle. Muotoilijana minua kiehtoi mahdollisuus tehdä kolmiulotteista muotoa ilman suurempia välineinvestointeja tai erillistä työtilaa. Tekniikka on hyvin aikaa vaativa ja pikku hiljaa minulle muodostui ajatus siitä, että jokin työvaihe olisi helpompi tehdä märkähuovuttamalla. Märkähuovuttamiseen löytyi helposti ohjevideoita verkosta ja niin huovutuskokeilu sai uusia ulottuvuuksia ja loi samalla uusia oivalluksia tekniikan suomista mahdollisuuksista.

Yrittäminen on aina kiehtonut minua. Mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön, sen sisältöön ja laatuun, ovat tärkeitä asioita minulle. Toki vastuu on huomattavasti suurempi kuin palkkatyössä, mutta toisaalta yrittäjyys tuo toisenlaista vapautta ja jouston mahdollisuutta esimerkiksi työn aikatauluttamisen suhteen.

Luonto ja eläimet ovat lapsuudesta saakka olleet osa elinympäristöäni. Tällä hetkellä asun taajaman ulkopuolella luonnon läheisyydessä ja pihamaalla voi tuon tuosta törmätä luontokappaleisiin, jotka haluavat syystä tai toisesta piipahtaa ”ihmisten ilmoilla”. Tällaiset kohtaamiset sykähdyttävät ja näitä hetkiä haluan työssäni ilmentää. 

Olen aina ollut tekijänä utelias oppimaan uusia ja erilaisia tekniikoita. Monipuolinen tekniikoiden hallinta on mielestäni osoitus siitä, että kykenee ajattelemaan ja toimimaan joustavasti. Oman laatikon ulkopuolinen tarkastelu tuo uusia oivalluksia ja sitä kautta uusia mahdollisuuksia. Taide, käsityö ja muotoilu ovat siinä mielessä kiehtovia lajeja, että koskaan et voi olla täysin valmis; aina löytyy uutta opittavaa, tekniikan haltuun ottoa ja sen kautta uuden luomista ja ilmentämistä. Yrityksenä ja tekijänä haluan olla osa sitä taitavaa joukkoa, jotka edustavat taitoa, näkemystä ja osaamista käsityön, taiteen ja muotoilun parissa.